Zelfgemaakte vissticks

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 100 g bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g cornflakes
  • neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)

Bereiden

Snijd de kabeljauwfilet in repen van circa 2 cm dik.

Doe de bloem samen met het paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder in een kom en voeg hier peper en zout aan toe. Schep even goed om.

Klop de eieren los in een tweede kom.

Breek de cornflakes tussen je handen en doe in een derde kom.

Wentel de vissticks eerst door het bloemmengsel, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de cornflakes.

Verwarm de airfryer tot 180 °C.

Leg de vissticks in de airfryer en sprenkel er een beetje zonnebloemolie overheen.

Bak de vissticks in 12-15 minuten goudbruin en krokant.

Het recept 'Zelfgemaakte vissticks' is afkomstig uit het kookboek Het airfryerboek van Sabine Koning. © Becht / HarperCollins Holland

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!