Gegrilde zeetong met tartaarsaus en salade
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,2
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 4 mooie zeetongen
- vismarinade
- viskruiden
- voor de tartaarsaus
- 200 g mayonaise
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 eetlepel kappertjes
- 4 eetlepels gehakte tuinkruiden (basilicum, peterselie, bieslook en kervel)
- 1 eetlepel sherry
- 2 koffielepels pesto
- 1 eetlepel ketchup
- voor de salade
- 1 krop eikenbladsla
- 1 bundel groene asperges
- goede olijfolie
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 200 ml notenolie
- 100 ml rodewijnazijn
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiden
Maak eerst de tartaarsaus. Doe de mayonaise in een kom en meng met de ingrediënten voor de saus. Zet koel weg.
Was de eikenbladsla. Laat de blaadjes heel. Breek het harde gedeelte van de asperges. Snijd ze in schuine punten van een ½ centimeter dik. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de asperges 5 minuten in hete olijfolie. Laat afkoelen.
Meng de asperges en de tomaatjes onder de salade. Besprenkel met notenolie en azijn. Bestrooi met de sjalot en de fijngehakte peterselie.
Wrijf de tongen in met vismarinade. Leg de tongen tussen de visklem en kruid ze met viskruiden. Gril de vis op een hete barbecue gedurende 5 minuten aan beide zijden.
Extra benodigd
Barbecue
Kookboek
Het recept 'Gegrilde zeetong met tartaarsaus en salade' is afkomstig uit het kookboek...
Basic BBQ
Peter de Clercq
Hoe maak je een perfect barbecuevuur aan? Hoe controleer je de hitte? Welk magisch kruidenmengsel geeft het lekkerste aroma? Hoe maak je echte barbecuesaus... lees verder
© Uitgeverij Lannoo