Scheermessen met zeewiervinaigrette
- 2 personen
- 10 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- voor de scheermessen
- knoflook, fijngesneden
- 1 ui
- olie
- 1 bosje verse scheermessen
- sap van een halve citroen
- voor de vinaigrette
- 50 ml wittewijnazijn
- 50 g grove (zeewier)mosterd
- 200 ml zonnebloemolie of olijfolie
- 1 eetlepel zeewierpoeder
Bereiden
Meng voor de vinaigrette eerst de azijn, mosterd met zeewier en voeg in een dunne straal de olie toe. Blijf ondertussen roeren met een garde. Op deze wijze gaan de olie en azijn met elkaar verbinden.
Verwarm knoflook en ui in een pan met de olie. Fruit het langzaam gaar. Haal dan de ui en knoflook uit de pan.
Verhit de pan opnieuw en bak in dezelfde pan de scheermessen enkele seconden. Zorg dat alles van tevoren klaar is, scheermessen hebben maar heel kort nodig om te garen, ongeveer 15 seconden. Beslist niet langer, anders worden ze taai. Haal de scheermessen uit de pan, doe knoflook en ui nog even terug met wat citroensap en giet dit over de scheermessen.
Serveer er brood met zeekraalboter bij, een vinaigrette met zeewier en wat zeesla.
Tip
In natuurwinkels zijn ook zeewierazijn of zeewiervinaigrette te koop evenals zeewier. Geen zeewier? Een basisvinaigrette met wat zout kan natuurlijk ook.
Kookboek
Het recept 'Scheermessen met zeewiervinaigrette' is afkomstig uit het kookboek...
De smaak van Texel
Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe & Tanja van den Berge
Meer dan tien jaar na het verschijnen van 'De smaak van Texel' hebben de auteurs een geheel nieuwe versie gemaakt. We zien hoe rijk Texel is aan natuur, producten en alle mogelijkheden die dat biedt: wereldse gerechten met Texelse producten... lees verder
© Fontaine Uitgevers