Sardines recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Sardines

Sardines hebben een groene rug, gele flanken en een zilveren buik. In Portugal, Spanje en Frankrijk wordt veel op sardine gevist, daar worden ze vers gegeten. Ook hier zijn steeds vaker verse sardines (diepgevroren) te koop. Dit matig vette visje is rijk aan omega 3 en heerlijk om te grillen.

Verse sardines

Je kunt de versheid van sardines controleren aan de hand van de kleur van de kieuwen. Er mag geen bloed te zien zijn en dus mogen de kieuwen niet roze kleuren. Hoe langer de sardines - al dan niet op ijs - staan, hoe dieper roze de kieuwen kleuren.

Geroosterde sardines

Verwijder de ingewanden van 1 kg verse sardines, maar laat koppen en staarten eraan zitten. Bestrijk het rooster van de barbecue met olie en leg de sardines erop. Rooster ze vlak boven het vuur in 6 minuten aan beide kanten gaar en bruin. Bestrooi de sardines met zeezout en geef er partjes citroen bij. ¹)

[ Bron: 'Over Vis & Vis' | 'Wannée kookboek' ¹) ]

[ Beeld: Digivic | Shutterstock.com ]