Tilapia-burgers met kruidensaus
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 355 kcal
Ingrediënten
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 eetlepels halfvolle mayonaise
- 3 eetlepels bieslook, fijngeknipt
- 8 Amsterdamse uitjes, fijngehakt
- 100 g naturel chips
- 2 eieren
- 500 g tilapiafilet, in stukken
- 1 eetlepel milde mosterd
Bereiden
Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper.
Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chips-kruim over op een bord. Klop 1 ei los in een diep bord.
Pureer de tilapiafilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door. Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers.
Wentel de tilapia-burgers eerst door het ei en daarna door de chips. De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tilapia-burgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten.
Serveer met de kruidensaus, frieten en broccoli. Of op een volkorenbroodje met plakjes tomaat en komkommer.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Tilapia-burgers met kruidensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis