Tilapia met groene risotto
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
bevat per portie
- 580 kcal
- 39 g eiwit
- 18 g vet
- 64 g koolhydraten
Ingrediënten
- 300-400 g tilapiafilet
- 100 ml witte wijn
- 300 ml visbouillon
- 1 eetlepel verse tijm, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- ½ komkommer, in kleine blokjes
- 150 g risottorijst (arboriorijst)
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
- 1 eetlepel chiliolie
Bereiden
Snijd de helft van de tilapia in repen. Verwarm de helft van de witte wijn, de visbouillon en de gehakte tijm tegen de kook aan en pocheer hierin de repen tilapia 6-8 minuten. Schep de vis uit het pocheervocht en bewaar dit vocht.
Verhit de olijfolie en roerbak hierin de bosuitjes met de helft van het loof en de komkommerblokjes 3 minuten. Schep de rijst erdoor en laat deze even meebakken totdat alle korrels glanzen. Schenk de rest van de wijn erbij en laat het iets inkoken. Voeg het pocheervocht van de tilapia beetje bij beetje toe en laat de rijst in 15-20 minuten zachtjes gaar worden. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.
Schep de peterselie en de stukjes tilapia door de risotto. Bestrijk intussen de overige tilapiafilets met chiliolie en rooster ze in een hete grillpan in 6-8 minuten bruin en gaar. Schep de risotto in diepe borden en leg de tilapia erop. Strooi de uiringetjes erover.
Extra benodigd
Grillpan
Variatietip
Bestrooi de risotto eens met in krullen geschaafde Parmezaanse kaas. Vervang de tijm door dille.
Vervangende vis
Pangasius, zalm, snoekbaars, mul.
Kookboek
Het recept 'Tilapia met groene risotto' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis