Carpaccio van wildzwijnfilet en kumquat

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,1
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 200 g wildzwijnfilet
  • 16 kumquats
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 blaadjes eikenbladsla
  • 4 blaadjes frisée
  • olijfolie

Voorbereiden

Bak de wildzwijnfilet even aan in wat olie. Rol het vlees daarna strak op in plasticfolie en leg het 4 uur in de diepvries.

Bereiden

Snij het vlees in hele dunne plakjes en verdeel die over vier borden.

Breng 500 ml water met de suiker aan de kook en leg er de kumquats in. Laat 15 minuten op laag vuur trekken en haal de vruchten eruit. Snij ze in plakjes en leg ze op het vlees.

Leg de sla in het midden van de borden en bestrijk het vlees met 1 eetlepel olijfolie. Strooi er wat zout over en peper uit de molen.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Carpaccio van wildzwijnfilet en kumquat' is afkomstig uit het kookboek...

Carpaccio!

Thea Spierings

'Carpaccio!' bevat 80 verschillende carpacciorecepten. Heerlijke gerechten die u kunt serveren als hapje, voorgerecht of als onweerstaanbaar nagerecht... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Carpaccio recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!