Gegrilde entrecote met mosterd en gegrilde tomaten
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 dikke entrecote van ca. 1,8 kilo
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 4 takjes verse tijm
- 2 eetlepels moutarde violette (mosterd op basis van druivenmost)
- 2 vleestomaten
Bereiden
Bestrooi de entrecote met zout en peper. Verwarm de vlakgrillplaat voor.
Leg de entrecote op de gloeiend hete grillplaat. Bestrijk met de zonnebloemolie en voeg de takjes tijm toe. Grilleer het vlees ca. 5 tot 6 minuten aan elke kant en smeer er dan de moutarde violette over. Laat nog ca. 5 minuten bakken aan elke kant. Laat het vlees een aantal minuten rusten voor je het in plakken snijdt.
Snijd de vleestomaten horizontaal doormidden. Bestrooi ze met grof zeezout en bak ze ongeveer 5 minuten op de hete grillplaat.
Serveer de entrecote met de gegrilde vleestomaten.
Extra benodigd
Vlakgrillplaat
Tip
Je kunt dit gerecht zowel met T-bone als een ribstuk maken. Reken in dat geval op 10 minuten extra baktijd vanwege het bot.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde entrecote met mosterd en gegrilde tomaten' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke hapjes a la plancha en de frytop
Jean-Francois Mallet
Waarom ingewikkeld doen als je ook a la plancha kunt grillen en bakken? Een gloeiendhete vlakgrillplaat... lees verder
© Good Cook