Gestoofd draadjesvlees met mosterdmayonaise-espuma van Wout Bru
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg magere runderlappen
- mirepoix van 1 ui, 1 wortel en 1 prei, zeer fijn gesneden
- 3 takjes tijm
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- voor de saus
- 1 liter kalfsfond
- 200 ml rode port
- 1 ui, gesnipperd
- voor de espuma
- 40 g mosterd
- 200 ml mayonaise
- 100 ml eiwit, stijfgeklopt
- voor erbij
- kleine frietjes
Bereiden
Doe de magere runderlappen in een pan met gezouten water totdat ze onder staan. Doe de mirepoix van ui, wortel en prei erbij. Voeg de tijm en knoflook toe, en laat zeker 3 uur sudderen totdat je het vlees uit elkaar kunt trekken.
Laat intussen voor de saus de kalfsfond, rode port en ui inkoken tot een goede dikte. Doe het stoofvlees erbij en breng op smaak met peper en zout.
Meng voor de espuma de mosterd en mayonaise. Schep hier het eiwit voorzichtig door. Doe het mengsel in een slagroomspuit. Heb je geen slagroomspuit, klop het mengsel dan met een garde. Het wordt dan geen espuma, maar een mosterdmayonaisesaus. Ook lekker!
Maak tot slot de frietjes.
Verdeel de stoverij over de borden en spuit de mosterdmayonaise-espuma ernaast. Serveer de frietjes er apart bij.
Extra benodigd
Slagroomspuit
Kookboek
Het recept 'Gestoofd draadjesvlees met mosterdmayonaise-espuma van Wout Bru' is afkomstig uit het kookboek...
Joie de Vivre
Sacha de Boer & Babs Assink
Voor 'Joie de Vivre' vroegen Sacha de Boer, Babs Assink en Janine Smits tien topchefs om op basis van recepten uit een klassiek Frans kookboek uit 1873 ieder twee originele en moderne menu's te ontwikkelen. De 60 overheerlijke gerechten die zo
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Sacha de BoerRundvlees tips
Reacties op dit recept
- Joan Heerlijk recept! Stoofpotje laten indikken maar toch na een paar uur indikken een beetje bindmiddel gebruikt. Espuma was heerlijk.