Rundvlees met shiitake en peultjes uit de wok
bereiden
wachten
Bevat per portie
310 kcal
27 g eiwit
18 g vet
14 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 theelepel maïzena
- 200 g bieflapjes, in dunne reepjes
- 3 eetlepels roerbakolie
- 1 ui, in dunne partjes
- 100 g shiitake, in dunne plakjes
- 75 g peultjes, gehalveerd
- 2-3 eetlepels oestersaus
Bereiden
Roer in een kom 1 eetlepel sojasaus met de sambal en maïzena door elkaar en schep de reepjes vlees erdoor. Laat ze 5 minuten staan. Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees op hoog vuur in ca. 3 minuten bruin. Schep ze op een bord.
Roerbak de ui, shiitake en peultjes ca. 2 minuten op hoog vuur en voeg dan de oestersaus, 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels water toe. Verwarm het geheel nog ca. 4 minuten, schep het vlees erdoor en warm alles nog even goed door. Lekker met (jasmijn)rijst.
Het recept 'Rundvlees met shiitake en peultjes uit de wok' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Rundvlees tips
Reacties op dit recept
- Peter Net geprobeerd. Heerlijk recept, alleen zou ik de volgende keer wat knoflook en een lente-uitje toevoegen.