Rundvlees met shiitake en peultjes uit de wok

2 personen
bereiden
wachten

waardering 7,9obv 9 waarderingen

Bevat per portie

310 kcal
27 g eiwit
18 g vet
14 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 theelepel maïzena
  • 200 g bieflapjes, in dunne reepjes
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 100 g shiitake, in dunne plakjes
  • 75 g peultjes, gehalveerd
  • 2-3 eetlepels oestersaus

Bereiden

Roer in een kom 1 eetlepel sojasaus met de sambal en maïzena door elkaar en schep de reepjes vlees erdoor. Laat ze 5 minuten staan. Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees op hoog vuur in ca. 3 minuten bruin. Schep ze op een bord.

Roerbak de ui, shiitake en peultjes ca. 2 minuten op hoog vuur en voeg dan de oestersaus, 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels water toe. Verwarm het geheel nog ca. 4 minuten, schep het vlees erdoor en warm alles nog even goed door. Lekker met (jasmijn)rijst.

Het recept 'Rundvlees met shiitake en peultjes uit de wok' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Rundvlees tips

Reacties op dit recept

  • Peter Net geprobeerd. Heerlijk recept, alleen zou ik de volgende keer wat knoflook en een lente-uitje toevoegen.