Parsi

De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een rijke culinaire interactie ontstond. Farokh Talati, chef-kok van St. John Bread and Wine te Londen, is Parsi en met dit kookboek krijg je alle recepten uit de Parsikeuken waarmee Talati is grootgebracht. Maak kennis met dhansak, een populair vleesgerecht met linzen en groenten als aubergines, spinazie en pompoen. Of ontdek de enorme variatie in eiergerechten als gebakken ei op spicy tomaten of op 'rijst van gisteren'. Parsi zijn dol op vlees- en visgerechten maar de keuken biedt ook een keur aan vegetarische schotels als aubergines gestoofd in kokosmelk & korianderchutney. Ontdek heerlijke pickles van mango en fenegriek of maak de mooiste salades uit de Parsikeuken: rammenas met komkommer & granaatappel of van wortel, maïs & paneer. Maak je eigen specerijenmengsels als sambhal masala of ghee, yogurt en paneer. Met Parsi heb je een bijzonder kookboek in handen waarin je ontdekt dat de deze keuken zich wezenlijk onderscheidt van de Indiase.
AuteurFarokh Talati
UitgeverijGood Cook
- Hardcover
- 368 pagina's
- ISBN 9789461432858
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Kip in een rijke amandelsaus
Gevogelte, 75 min 8,0
-
Sperziebonensalade met munt en rode ui
Vegetarisch, 20 min 8,0
-
Mango-karnemelkpudding
Vegetarisch, 30 min 8,0
Alle Kookboeken van Good Cook
-
No Halfway Cooks
Jody Franz & Stan Beaujean
Écht goed Aziatisch geïnspireerd comfort food. Wie wordt er niet gelukkig van? In 'No Halfway Cooks' krijg je een kijkje in de keuken van Don's Noodle Shop, van Jody & Stan. Goed eten is genieten en creëert mooie herinneringen met vrienden... bekijk 'No Halfway Cooks'
-
Een ode aan salades
Alice Zaslavsky
De groentekoningin is terug met 'Een ode aan salades'. Ingedeeld op warmere en koelere dagen geeft Alice onweerstaanbare salades voor elke gelegenheid: lunch, diner en barbecuefeest. Elke salade kun je combineren met andere... bekijk 'Een ode aan salades'
-
Maaltijdsoep
Emily Ezekiel
Met 101 recepten, variërend van een hartige ribolita in de koude wintermaanden of een verkoelende komkommersoep op een warme zomerdag, volgt 'Maaltijdsoep' de seizoenen. Langzaam of snel, voor jezelf of voor een grotere groep... bekijk 'Maaltijdsoep'
-
Puur aardappel
Poppy O'Toole
Potato Queen Poppy O'Toole lift de aardappel naar een hoger niveau en presenteert gerechten zoals je ze niet eerder hebt gezien. Of het nu om puree en geroosterde aardappels gaat of om Franse klassiekers zoals tartiflette en aligot... bekijk 'Puur aardappel'
-
Tinned Tomatoes
Samuel Goldsmith
Iedereen gebruikt wel eens tomaten uit blik. Sterker nog: dit conservenwonder geniet vaak de voorkeur boven verse tomaten. 'Tinned Tomatoes' laat in 100 recepten zien hoe veelzijdig koken is met tomaten uit blik. Neem een blik tomaten en je hebt... bekijk 'Tinned Tomatoes'
-
The Curry Guy Kip
Dan Toombs
Maak de lekkerste spicy kiprecepten uit India en Zuidoost-Azië met 'The Curry Guy Kip'. Wereldwijd is kip het meest gegeten stukje vlees: gebakken, gestoofd, gegrild, gepocheerd, gefrituurd of van de barbecue. Breid je repertoire kiprecepten uit... bekijk 'The Curry Guy Kip'
-
A Very Vegan Christmas
Sam Dixon
'A Very Vegan Christmas' biedt dé oplossing voor de jaarlijkse vraag: 'wat eten we met Kerst?' Met de recepten uit dit feestelijke kookboek krijg je iedereen blij aan tafel. Geniet van kerstklassiekers in een plantaardige jas als... bekijk 'A Very Vegan Christmas'
-
Heilig Boontje
Joeri Veul
In 'Heilig Boontje' staat de peulvrucht (bonen, erwten, linzen & co) centraal. We eten gemiddeld twee dagen per maand peulvruchten en dat komt neer op nog geen blik kikkererwten. En dat terwijl de peulvrucht niet alleen duurzaam en betaalbaar... bekijk 'Heilig Boontje'
-
Rumi
Joseph Abboud
'Rumi' presenteert de eclectische keuken van Joseph Abboud: een beetje Libanees, wat Perzische invloeden en een vleugje Turks. Familierecepten met hier en daar een twist, zoals een tabouleh van broccoli, of juist een ode aan klassiekers... bekijk 'Rumi'
-
Last Minute Dinners
Frankie Unsworth
'Last Minute Dinners' biedt een moeiteloze aanpak, waarbij eenvoud boven overdaad wordt verkozen. Van bedrieglijk eenvoudige, maar toch spectaculaire, diners in het weekend of het gemak van een geweldig eenpansgerecht doordeweeks... bekijk 'Last Minute Dinners'