Speculaas-tarteletjes met mini cheesecake en frambozenjam
- 25 stuks
- 60 min
- waardering 7,7
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eieren, gesplitst
- 65 g fijne tafelsuiker
- 250 g fromage blanc (zachte, verse witte kaas)
- 30 g maïzena
- frambozenjam
- voor het speculaasdeeg
- 2 eieren
- 150 g bruine basterdsuiker
- 125 g zachtgeroerde boter
- 300 g bloem
- 1 theelepel kaneelpoeder
- ½ theelepel quatre-épices
- 5 g bakpoeder (½ zakje)
Voorbereiden
Meng voor het deeg de eieren met de basterdsuiker. Schep er de boter en dan de bloem, een snufje zout, de kruiden en het bakpoeder door. Kneed zo snel mogelijk tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 2 rollen van dezelfde doorsnee als de bodems van de vormpjes. Wikkel de deegrollen in plasticfolie en laat ze minstens 2 uur rusten in de koelkast. Er bestaat ook een snelle versie voor deze deegsoort: verhit speculaasjes even in een warme oven tot ze zacht zijn. Rol ze licht uit met een deegroller. Steek ze dan uit met een uitsteekvormpje.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Plet de bal deeg door er lichtjes met een deegroller op te tikken. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit en steek er 25 cirkels uit met een uitsteekvormpje dat iets groter is dan de doorsnee van de vormpjes. Prik het deeg hier en daar lichtjes in met een vork. Bekleed de metalen vormpjes met het deeg en druk het tegen de wand van de vormpjes. Zet een tweede vorm op de met deeg beklede vormpjes. Bak de deegbakjes 10 tot 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen voordat je er de vulling in doet.
Klop voor de mini cheesecakes de dooiers met de suiker. Klop er de fromage blanc en de maïzena door. Klop de eiwitten tot stevig schuim en spatel dat losjes door het fromage-blancmengsel. Giet het mengsel in siliconen vormpjes. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Neem de cheesecakejes uit de oven en laat ze afkoelen. Zet ze dan 2 uur in de koelkast voor je ze uit de vormpjes neemt.
Stort de deegschelpjes uit de bakjes. Schep een laagje frambozenjam in elk. Schik er een mini cheesecake op. Serveer de tarteletjes goed gekoeld.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakvormpjes
Kookboek
Het recept 'Speculaas-tarteletjes met mini cheesecake en frambozenjam' is afkomstig uit het kookboek...
Tarteletjes, zoet & hartig
Catherine Kluger
Alle mini taartjes waar je maar van kunt dromen voor een stijlvol en heerlijk buffet. Schitterende tarteletjes vol van smaak, ongelofelijke combinaties... lees verder
© Good Cook