Eendenborst met misosaus
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Japans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 eendenborstfilets
- 4 eetlepels rode miso
- 2 eetlepels sake
- 2 eetlepels mirin
- 100 g mizuna
- 1 eetlepel tuinkers
- 2 theelepels shichimi togarashi
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit een droge pan op hoog vuur. Bak de eendenborstfilets op de huidzijde in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Neem de eend uit de pan en laat even rusten.
Meng de miso, sake en mirin tot een gladde marinade. Snijd de filets in plakken van ½ cm dik en verdeel de misomarinade eroverheen. Verdeel de plakken over een platte ovenschaal en gaar nog circa 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel de mizuna over de borden en schik de plakken eend eroverheen. Garneer met de tuinkers en de shichimi togarashi.
Kookboek
Het recept 'Eendenborst met misosaus' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Japanse keuken
Tosao van Coevorden
De Japanse keuken is over het algemeen licht en gezond en Japans koken is minder moeilijk dan vaak wordt gedacht; de ruim 126 miljoen Japanners koken wanneer ze uit hun werk komen eveneens de gerechten die in dit boek staan... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld