Mousse van kippenlevertjes op minicrostini
- 6 personen
- 15 min
- waardering 7,3
- Amuse
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 150 g kippenlevertjes, goed schoongemaakt
- 4 eetlepels bloem
- klontje boter
- scheut rode wijn
- 1 takje rozemarijn
- 5 blaadjes salie, fijngesneden
- 5 eetlepels mascarpone
Bereiden
Haal de kippenlevertjes door de bloem en klop ze droog. Bak ze in wat boter goudbruin. Blus af met de rode wijn en voeg de salie en rozemarijn toe. Laat even doorkoken op laag vuur tot de levertjes gaar zijn maar van binnen nog rosé.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Hak de kippenlevers met een mes. Meng met de mascarpone en breng goed op smaak met peper en zout. Serveer op een heel kleine crostino of op toast.
Kookboek
Het recept 'Mousse van kippenlevertjes op minicrostini' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse & voorgerecht
Anaïsa Bruchner
Dit boek staat vol kleine gerechten die naar meer smaken. Anaïsa Bruchner schreef eenvoudig te bereiden recepten voor amuses, voorgerechten en soepen... lees verder
© Uitgeverij Becht