Penne met sperziebonen, pittige tomaat en coquilles
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,1
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
bevat per portie
- 550 kcal
Ingrediënten
- 500 g (diepvries) coquilles
- 300 g penne of pipe rigate
- 350 g sperziebonen, gehalveerd
- 4 eetlepels olijfolie met knoflook en chilipeper
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 4 tomaten, zonder zaadjes, in reepjes
- 125 ml zure room
- 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
Bereiden
Ontdooi de coquilles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep ze goed droog met keukenpapier.
Kook de penne en de sperziebonen samen in een pan met ruim kokend water in 10-12 minuten beetgaar.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de coquilles op redelijk hoog vuur in 2-3 minuten licht bruin en bijna gaar. Strooi de helft van het paprikapoeder en zout en peper naar smaak erover. Schep ze op een warm bord en houd ze warm (op de pan met pasta).
Voeg de laatste lepel olijfolie aan het bakvet toe en bak de reepjes tomaat met de rest van het paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. Strooi er wat zout en peper over, giet de penne en sperziebonen af en roer de zure room en bosuitjes erdoor. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Schep de penne in warme diepe pastaborden en verdeel de tomaat en coquilles erover.
Bron
Het recept 'Penne met sperziebonen, pittige tomaat en coquilles' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau