Roodbaars recepten
-
tip Roodbaars met groente en aardappelschijfjes uit de oven
Vis, 40 min 7,2
-
tip Gegrilde roodbaars op kruidencouscous
Vis, 25 min 8,1
-
Caribische roodbaars uit de oven
Vis, 55 min 7,8
-
Gegrilde roodbaars met geitenkaas en spinazie
Vis, 20 min 7,3
-
Gegrilde roodbaars met pijnboompitten
Vis, 20 min 7,0
-
Roodbaars met citroen, gesmoorde venkel en bietenpuree
Vis, 50 min 7,5
-
Roodbaars met venkel en pastis
Vis, 30 min 7,8
-
Roodbaars op risotto met eekhoorntjesbrood en cantharellen
Vis, 30 min 6,2
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Roodbaars
Roodbaars is een helrode of oranje-rode vis van 35-55 cm. Jonge roodbaars leeft langs de kust van Schotland en in de fjorden van Noorwegen. Volwassen vissen leven in groepjes in de Noord-Atlantische Oceaan en voeden zich met garnalen en haring. Roodbaars heeft harde schubben en stekels die een giftige stof kunnen afscheiden en wordt daarom altijd gefileerd verkocht. De roze-witte filets zijn stevig, matig vet en fijn van smaak.
[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]
[ Beeld: Gayvoronskaya_Yana | Shutterstock.com ]