Carpaccio recepten
-
tip Carpaccio van Harry's Bar (de enige echte)
Vlees, 20 min 8,0
-
tip Rundercarpaccio
Vlees, 15 min 8,1
-
Carpaccio met venkelsalade
Vlees, 15 min 7,7
-
Carpaccio van bieten met boerenkaas
Vegetarisch, 10 min 8,0
-
Carpaccio van heilbot met tomatengazpacho
Vis, 15 min 7,5
-
Carpaccio van hertenfilet, rucola en gebakken appel
Vlees, 20 min 7,7
-
Carpaccio van ossenhaas met spaghetti van asperges
Vlees, 15 min 7,6
-
Carpaccio van rode bietjes met gepocheerd ei
Vegetarisch, 20 min 7,7
-
Carpaccio van runderhaas gevuld met pesto
Vlees, 16 min 7,6
-
Carpaccio van tomaat
Vegetarisch, 10 min 7,5
-
Carpaccio van wildzwijnfilet en kumquat
Vlees, 25 min 8,1
-
Carpaccio van zalm met geitenkaas en sinaasappelvinaigrette
Vis, 15 min 7,5
-
Carpaccio van zeebaars met misosaus met wasabi
Vis, 15 min 7,8
-
Gerookte eendenborst carpaccio met chutney van kweeperen
Gevogelte, 20 min 7,8
-
Hertencarpaccio
Vlees, 10 min 8,0
-
Rundercarpaccio met rucola, Parmezaanse kaas en aioli
Vlees, 20 min 8,0
-
Zalm carpaccio met zuurkool
Vis, 30 min 7,8
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Carpaccio
Carpaccio is een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken, bestaande uit zeer dun gesneden plakjes rauwe, dikke runderlende met - oorspronkelijk - een dun laagje mayonaise. Het werd beroemd in Harry's Bar in Venetië en opgedragen aan Carpaccio, een Venetiaanse kunstschilder uit de renaissance. De vulling bestaat tegenwoordig vaak uit citroensap en Parmezaanse kaas en het vlees wordt vaak door vis of zelfs groente vervangen.
Carpaccio recept van Harry's Bar
Verwijder vet, zenen en vlies van een heel malse dikke lende van 1,3 kg en snijd het vlees mooi rond bij. Leg het in de vriezer om op te stijven en snijd het dan met een vlijmscherp mes in vliesdunne plakjes. Leg ze in een waaier op borden, strooi of maal er een beetje zout over en zet ze afgedekt nog minstens 5 minuten in de koelkast. Roer 1-2 theelepels worcestersaus en 1 theelepel citroensap door 200 ml mayonaise. Voeg zout en witte peper toe en decoreer hiermee het vlees.
Carpaccio van tomaat
Was 8 trostomaten en 1 kleine courgette. Wrijf 100 g champignons schoon met keukenpapier of borstel ze schoon. Snijd de tomaten in mooie gelijkmatige plakken. Schaaf of snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de champignons in plakjes. Bekleed vier borden met de plakken tomaat en leg deze in een circel. Leg hierop de plakjes courgette en daarop de plakjes champignons. Maak een dressing door 2 sjalotjes fijn te hakken en te vermengen met 2 eetlepels (balsamico)azijn, 5 eetlepels olijfolie, zout en peper, 1 theelepel vloeibare honing en 2 eetlepels fijngeknipt basilicum. Verdeel de dressing over de carpaccio. Garneer de carpaccio ten slotte met een takje basilicum en wat geroosterde pijnboompitten. ¹)
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | 'Margriet kookboek' ¹) ]
[ Beeld: Natasha Breen | Shutterstock.com ]