Zoete aardappelen recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zoete aardappelen

De zoete aardappel is geen familie van de aardappel, maar behoort tot de windefamilie. Er zijn diverse soorten en het vruchtvlees, dat wit, oranje of geel kan zijn, varieert van melig tot klef en waterig, en de schil kan wit, geel, rood, paars of bruin zijn. Zoete aardappelen met oranje vruchtvlees zijn na het koken zachter dan andere soorten.

Bereiding

Zoete aardappelen kunnen op dezelfde manier bereid worden als gewone - je kunt ze bakken, koken, pureren of frituren, maar door de zachte, zoete smaak zijn ze perfect voor taart en zoete gerechten, evenals voor brood, soepen en stoofsels. Of bestrooi ze met bruine suiker, besprenkel ze met boter en rooster ze in de oven. Ze zijn minder lang houdbaar dan gewone aardappelen: ze blijven op een koele, droge plek ongeveer een week goed.

[ Bron: 'Het Grote Kookboek' ]

[ Beeld: David Smart | Shutterstock.com ]