Gevulde kipfilet met tuinkruidenvulling
- 6 personen
- 45 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 6 kipfilets
- 150 g gemengde slablaadjes en tuinkruiden, bijvoorbeeld spinazie, snijbiet, rucola, waterkers, kleingesneden
- 30 g verse dragon, kleingesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 350 g verse roomkaas
- geraspte schil van 1 citroen
- 200 ml groente- of kippenbouillon
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Snijd met een scherp mes de kipfilets horizontaal in op het dikste gedeelte. Snijd de filets niet helemaal doormidden. Klap ze open, leg ze tussen twee vellen plasticfolie en beklop ze voorzichtig met een deegroller, zodat ze ca. 2 cm dik worden.
Doe de slablaadjes, driekwart van de dragon, de knoflook, roomkaas, het citroenraspsel en wat zout en peper in de keukenmachine en vermeng alle ingrediënten (of meng ze in een grote kom met een houten pollepel).
Bestrijk de opengeklapte kipfilets gelijkmatig met het kruidenmengsel. Rol ze op en schik ze in een braadslee. Overgiet de kipfilets voor driekwart met bouillon. Schuif de braadslee midden in de oven en laat de kipfilets in ca. 30 minuten gaar worden.
Serveer je de kipfilets warm, schep ze dan op een schaal en houd ze warm. Voeg de resterende dragon en bouillon toe aan de braadslee, verwarm dit 5 minuten op laag vuur en schraap met een houten pollepel de aanzetsels van de bodem los. Schenk deze jus over de kipfilets en serveer ze.
Voor een picknick laat je de kipfilets volledig afkoelen en vervolgens door en door koud worden in de koelkast. Vervoer ze in een plastic doos. (Een saus is bij de koude versie niet nodig.)
Extra benodigd
Plasticfolie, keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Gevulde kipfilet met tuinkruidenvulling' is afkomstig uit het kookboek...
Eten met familie en vrienden
Sarah Raven
Dit boek bevat ruim 400 recepten, ingedeeld volgens de 4 seizoenen. Steeds meer mensen ontvangen hun gasten thuis in plaats van uit eten te gaan. Wat is er... lees verder
© Uitgeverij Terra