Eendenborst recepten
-
tip Eendenborst met port en vijgen
Gevogelte, 50 min 8,0
-
tip Eendenborst in een saus van peper en rode wijn
Gevogelte, 45 min 7,7
-
Aziatische salade met krokante eendenborst
Gevogelte, 20 min 8,5
-
Dim sum met eendenborst en gekruide aubergine
Gevogelte, 0 min 7,7
-
Eendenborst in limoncello
Gevogelte, 20 min 8,3
-
Eendenborst met bramensaus
Gevogelte, 20 min 8,3
-
Eendenborst met cranberrydressing
Gevogelte, 25 min 7,9
-
Eendenborst met gember en pruimen
Gevogelte, 45 min 8,3
-
Eendenborst met misosaus
Gevogelte, 20 min 7,5
-
Eendenborst met wilde rijst
Gevogelte, 75 min 7,6
-
Eendenborst op lage temperatuur met ingekookte port
Gevogelte, 135 min 8,3
-
Gerookte eendenborst carpaccio met chutney van kweeperen
Gevogelte, 20 min 7,8
-
Knapperige eendenborst met sinaasappel en waterkers
Gevogelte, 20 min 7,2
-
Kruidige eendenbout met rodekool en druiven
Gevogelte, 210 min 8,5
-
Salade met gerookte eendenborst en paddenstoelen
Vlees, 10 min 7,1
-
Spiesjes van eendenborst en druiven
Gevogelte, 15 min 7,5
-
Venkelsalade met gerookte eendenborstfilet
Gevogelte, 10 min 7,3
-
Wilde eend met vijgen en gekonfijte sjalotten
Gevogelte, 40 min 8,5
-
Witlofsalade met gerookte eendenborst
Gevogelte, 15 min 6,7
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Eendenborst
De vetlaag van de eendenborst smelt in de pan. Giet het vet eventueel af. De vetlaag dient knapperig te zijn. Het vlees van de eendenborst wordt meestal rosé gebraden en gegeten. Laat de eendenborst na het bakken of grillen enkele minuten, afgedekt met aluminiumfolie, rusten. Snijd het vlees dan in plakjes. Overgebleven eendenvet kan worden gebruikt om aardappels of een omelet in te bakken.
Recept eendenborst met honingazijn
Reken 2 of 3 eendenborsten per persoon (er zijn er twee per eend). Wrijf ze in met zout en peper. Fruit 4 fijngehakte sjalotjes in wat boter en laat ze wat kleur krijgen. Voeg 4 dessertlepels honing (liefst acacia) toe en laat alles 2 minuten indikken. Voeg 4 dessertlepels rodewijnazijn toe en kook alles nog een minuut door. Bak de eendenborst apart in boter. Leg ze op een voorverwarmde schaal, schep er de saus over en dien ze direct op. Geef er witte rijst of een mengsel van worteltjes en meiknolletjes bij. ¹)
[ Bron: 'Wannée' | 'De Grote Larousse Gastronomique' ¹) ]
[ Beeld: thefoodphotographer | Shutterstock.com ]