Kalkoen recepten
-
tip Kalkoen gevuld met groenten, ham en champignons
Gevogelte, 60 min 7,8
-
tip Kalkoenstoofpotje met wintergroenten
Gevogelte, 70 min 8,0
-
Dim sum met kalkoen en citroenblad
Gevogelte, 60 min 7,5
-
Gegrilde kalkoenburgers
Gevogelte, 20 min 7,7
-
Gevulde kalkoenfilet
Gevogelte, 20 min 8,5
-
Kalkoen cordon bleu met een sesamkorstje
Gevogelte, 25 min 7,8
-
Kalkoen gevuld met kastanjepuree en prosciutto
Gevogelte, 210 min 7,7
-
Kalkoen met kastanjevulling
Gevogelte, 180 min 8,0
-
Kalkoen-rolletjes met courgette en pesto
Gevogelte, 30 min 8,0
-
Kalkoenfilet met ratatouille
Gevogelte, 35 min 7,3
-
Kalkoenfilet met walnoten en cranberry's uit de oven
Gevogelte, 60 min 7,5
-
Kalkoengehaktballetjes met tomaten-paprikasaus
Gevogelte, 60 min 8,3
-
Kalkoenrolletjes met bacon en ricotta
Gevogelte, 25 min 7,8
-
Kalkoenrolletjes met paprika, chorizo en dragon
Gevogelte, 25 min 7,5
-
Kalkoenrolletjes met salie
Gevogelte, 25 min 7,5
-
Kalkoenschnitzel met koriander
Gevogelte, 15 min 7,0
-
Mie met kalkoenfilet en abrikozen
Gevogelte, 25 min 7,2
-
Milde kalkoen-goulash
Gevogelte, 30 min 8,0
-
Roergebakken groene asperges met kalkoen
Gevogelte, 15 min 8,2
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Kalkoen
De kalkoen is van oorsprong afkomstig uit Mexico, hoewel zijn Engelse naam 'turkey' dat niet doet vermoeden. De kalkoen wordt in de Verenigde Staten vooral gegeten op Thanksgiving Day - de vierde donderdag van november - en met Kerstmis. Toen de Pilgrim Fathers, de eerste kolonisten in Amerika, in het beloofde land aankwamen, vonden zij er wilde cranberry's en wilde kalkoenen. Toen zij in 1612 voor de eerste maal hun oogst van het land haalden, vierden zij hun Thanksgiving met gebraden kalkoen en cranberry's. De traditie is gebleven tot aan de huidige dag. De Nederlandse naam is een verbastering van het woord 'Calcuttahoen'. Onze voorouders meenden namelijk dat het dier afkomstig was uit India.
Kalkoenvlees
In Nederland ligt de top van de verkoop van vers kalkoenvlees rond Kerstmis. Diepgevroren kalkoen is het gehele jaar door verkrijgbaar. Het vlees is mager en licht verteerbaar, maar wat neutraal van smaak. Pittiger van smaak is de jonge kalkoen, die 5 tot 6 kg weegt, en het kalkoenkuiken of de babykalkoen, met een gewicht van 2 kg. Ook onderdelen van de kalkoen zijn te koop, zoals de poten, ook wel 'drumsticks' genoemd, het borstvlees, als kalkoenfilet, en kalkoenrollade. Kalkoen wordt altijd gebraden en vaak ook gevuld.
[ Bron: 'Wannée' ]
[ Beeld: zoryanchik | Shuttertsock.com ]