Wraps recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Wraps

Wraps zijn een soort opgerolde sandwiches, waarschijnlijk ergens in de jaren negentig van de vorige eeuw in Californië ontstaan uit de Tex-Mex burrito. En nog steeds is de basis voor een wrap meestal een grote tortilla. Maar ook andere dunne platte broden als lavash of roti zijn prima geschikt om rond een vulling te rollen. De vulling bestaat meestal uit vleeswaren, kip of vis, knapperige sla en andere groenten en een smeuïge saus. Je kunt met wraps alle kanten uit, van heel chique tot lekker basic.

Wrap tips

Bestrijk tortilla's (even kort verwarmd in een koekenpan of magnetron) met mosterdmayonaise en beleg ze royaal met plakjes gerookte zalm. Leg hierop beetgare witte en groene asperges en bestrooi met fijngehakt ei, dille en peterselie. Snijd de wraps voor het serveren schuin doormidden. Ook heerlijk zijn wraps met tzatziki, rosbief, rucola, verkruimelde feta en gegrilde kerstomaatjes of wraps met tonijnsalade, kalfsrollade, kappertjes en olijven. Bestrijk voor een vegetarische wrap een tortilla met verse geitenkaas en schep er repen geroosterde paprika, koude ratatouille of caponata op.

[ Beeld: gkrphoto | Shutterstock.com ]