Zeebaars recepten
-
tip Gebakken zeebaars met tomaat
Vis, 20 min 7,4
-
tip Zeebaars barigoule van restaurant Almeida
Vis, 20 min 8,0
-
Ceviche van zeebaars met perzik
Vis, 20 min 7,5
-
Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad
Vis, 25 min 7,3
-
Gegrilde zeebaars met rode uien-kruidenmarmelade
Vis, 30 min 7,9
-
Gegrilde zeebaarsfilet met groene kruiden
Vis, 15 min 7,6
-
Siciliaans stoofpotje: caponata met zeebaars
Vis, 35 min 9,0
-
Zeebaars met aardappelen en olijven
Vis, 40 min 7,3
-
Zeebaars met kappertjesboter
Vis, 20 min 8,5
-
Zeebaars met krieltjes en courgette
Vis, 40 min 7,5
-
Zeebaars met mosterdglazuur
Vis, 25 min 7,2
-
Zeebaars met spek en rozemarijn
Vis, 10 min 8,1
-
Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos
Vis, 20 min 9,3
-
Zeebaars op z'n Italiaans
Vis, 35 min 7,3
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zeebaars
Zeebaars is een elegante zilverkleurige vis van zo'n 40-60 cm lang, die qua vorm en kleur wat aan zalm doet denken, maar net als andere baarsachtigen stekelige, scherpe vinnen heeft. Het is een pientere vis, die bij helder weer vissersboten herkent en dan maakt dat hij weg is. Bij stormachtig weer wordt beduidend meer zeebaars gevangen. Zeebaars wordt tegenwoordig ook veel gekweekt. Zeebaarsfilets worden vaak 'op de huid' gebakken, dat geeft het fijne, vaste visvlees extra smaak.
Zeebaars in zout
Haal een zeebaars van 1,8 kg leeg en maak hem schoon maar schub hem niet. Vul de buikopening met tijm, rozemarijn, venkelgroen, dragon en wat gemengde peperkorrels. Leg de vis in een ovenschaal op een bedje van 3 kg grof zout en bedek hem met een laag zout van 1 cm dik. Druk het goed aan en bevochtig het met een verstuiver. Zet de vis 30-35 minuten in een tot 250 °C verhitte oven. Haal de schaal uit de oven en garneer de vis met zeegras. Verbreek de zoutkorst met een mes aan tafel en haal de filets van de graat. ¹)
[ Bron: 'Over Vis & Vis' | 'De Grote Larousse Gastronomique' ¹) ]
[ Beeld: Olga Pishchulina | Shutterstock.com ]