Muffins recepten
-
tip Blueberry muffins
Vegetarisch, 45 min 7,5
-
tip Muffins met stukjes chocolade
Vegetarisch, 40 min 8,1
-
Bramenmuffins met witte chocola en zoethout
Vegetarisch, 40 min 7,7
-
Chocolade muffins met een laagje roomkaas
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Chocolade muffins met pecannoten
Vegetarisch, 40 min 7,7
-
Chocolade muffins met walnoten
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Hartige muffins met Hollandse garnalen
Vis, 35 min 7,4
-
Matcha-muffins met knapperige topping
Vegetarisch, 45 min 7,5
-
Mini bosbessenmuffins
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Mini-muffins met gelei
Vegetarisch, 35 min 7,6
-
Muffins met bosbessen
Vegetarisch, 35 min 8,2
-
Muffins met maïs en wortel
Vegetarisch, 40 min 7,5
-
Muffins met rabarber en aardbei
Vegetarisch, 35 min 7,8
-
Muffins met sinaasappel, zoete aardappel en bosbessen
Vegetarisch, 35 min 7,5
-
Muffins met stukjes chocola
Vegetarisch, 40 min 8,2
-
Pompoen muffins
Vegetarisch, 35 min 8,1
-
Snelle, dikke ontbijt-muffins
Vegetarisch, 30 min 8,0
-
Vetarme muffins met cranberry's en hüttenkäse
Vegetarisch, 35 min 7,6
-
Wortelmuffins met chai-botercrème
Vegetarisch, 75 min 8,3
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Muffins
Rond, Anglo-Amerikaans cakeje van briochedeeg dat in veel varianten wordt gegeten, bijvoorbeeld met verse boter en verschillende soorten jam tijdens de traditionele Engelse tea. Er is ook een Amerikaanse variant met vruchten als bosbessen, bananen, blauwe bessen, chocoladedruppels enzovoort, die in papieren vormpjes wordt gebakken.
Muffins (basisrecept)
Meng 180 g bloem met een flinke mespunt zout, 35 g suiker, 6 eetlepels melk en 12 g bakkersgist in een kom en roer alles goed door. Verwarm 80 g boter op laag vuur, werk hem door het deeg en maak er een homogene massa van. Bestuif het werkvlak met rijstebloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm en steek er 10 even grote rondjes uit. Leg ze in beboterde vormpjes en bak ze 10 minuten in een tot 200 °C verhitte oven. Laat ze botergeel worden, stort ze en laat de muffins nog even op de bakplaat nabruinen.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Dejan Stanic Micko | Shutterstock.com ]